If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги ,помогнете
Колата ми е алфа ромео 155 туинспарк . От известно време колата загрява , намерих два пъти локва в купето , под шофьорската седалка . Охладителната течност буквално завира в казанчето .
Можете ли да ми кажете от къде е причината .
Чудно ми е от къде ще дойда вода в купето.
А за завирането на водата в наказанчето-виж си термостата, да не би да е запекъл и да върти само малкия кръг.
А това дали може да е било причинено поради причината, че колата не е била обезвъздушена добре
Това да не е Вартбург....дошло му е времето!
Повишено налягане в охладителната система е лош признак за мотора!
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:31 ----------
Колегата трябва добре да си прегледа охладителната система.....
Това, че му загрява и завира ...може да е от няколко неща:
1. Загуба на течност( която вече е установил)
2. Термостат
3. Датчик за температура, който включва вентилатора
4. Самият вентилатор(ако е дал фира)
5. Капачка на разширителният съд(блокирал клапан)
6.Водна помпа
7. Гарнитура на главата...(кофти)
...и др. като запушен радиатор...
И на мен днес ми загря, оставих я запалена замалко и точно за 10 мин. светна лампата 120 градуса... Може ли да е от това че маслото е много малко? И започна леко да почуква при боксера като давам повече обороти ?
И на мен днес ми загря, оставих я запалена замалко и точно за 10 мин. светна лампата 120 градуса... Може ли да е от това че маслото е много малко? И започна леко да почуква при боксера като давам повече обороти ?
Твойта......май съвсем не е в ред....изобщо има ли охладителна течност....?
Погледни горният ми пост и си провери как стоят нещата...
В края на зимата идентичен случай с колата на приятел!!След чудене и помайване и наливане на добавки,един по-топъл ден свалихме таблото за да видим от къде тече в краката.НА входа на парното имаше гумен о-пръстен който се беше напукал!В следствие на което когато водата навлиза в радиаточето на парното увлича въздух!!!Колата му загряваше защото си правеше въздушна възглавница,вдигаше температура и изхвърляше водата при работеща перка на 2-ра степен при температура 7-8 градуса на въздуха!!!Има един момента точно на отваряне на термостата когато се загаси мотора от изравняването на темепратурата и налягането протичаше за около минута тънка струя антифриз.От което идваше и мокрото в мокета "Дупехме" се цял ден,за 20 стотинки сменихме и двата 0-пръстена и всичко се оправи.Той също се беше наплашил от гарнитура на главата,даже си купи някакъв тестер който при "дърпане" на течност от казанчето "може" да се хване дали гарнитурата "надува" с газове охладителната течност.Пак казвам че проблема ти е на 100% идентичен с нашия.Дамо съм ти помогнал.
Все си мисля, че не сте диагностицирали проблема правилно! Режима на работа на охладителната система е под НАЛЯГАНЕ, за да се постигне по-висока температура на кипене, така че няма как при работа на двигателя там да смуче въздух, освен при продъжителна работа на малко натоварване предхождано от такова с мръсна газ. Тогава (и при изстиване на двигателя) се получава подналягане и съответно засмукване на въздух. Това обаче НЕ ТРЯБВА да води до образуването на въздушен джоб, защото охладителната система се САМООБЕЗВЪЗДУШАВА. За целта има едно тънко маркуче в горния заден край на разширителния съд, което идва от дроселовата клапа, а там на свой ред идва от главата (на корпуса на термостата най-високия цифуняк, т.е. част от малкия кръг минава през казанчето и по този начин се самообезвъздушава. при мен (като взех колата) отоплението на дроселовата клапа беше запушено. Нека всички, които твърдят, че им се образува въздушен джоб да пипнат това маркуче и ако е студено (при загрял двигател)... Самообезвъздушаването е нещо много важно, защото водата започва да кипи при 100 градуса, но пара се вдига много по рано, т.е. образува се газова фракция, която циркулира с водата. Последствията ги знаете...
Comment